Nieuws bericht

Hiddink spreekt over lastige groep


PSV-trainer Guus Hiddink sprak na de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League over een ´lastige groep´. De landskampioen, vorig jaar nog halvefinalist in het kampioenenbal, ontmoet AC Milan, Schalke 04 en Fenerbahçe. De spelers kijken vooral uit naar de confrontatie met Milan, de ploeg die PSV vorig seizoen uit de finale hield.

"Milan is voor mij de grote favoriet en Schalke 04 is natuurlijk top in Duitsland", zegt Hiddink op de clubsite van PSV. "Het is een club die zich heel sterk manifesteert, ze zijn gegroeid tot een structurele topclub." De ontmoetingen met Fenerbahçe hebben een speciaal tintje voor Hiddink. De Achterhoeker was in het seizoen 1990/1991 werkzaam bij de Turkse topclub. "Er is sindsdien natuurlijk wel het één en ander veranderd. Ze hebben zoveel economische power, dat ze veel goede spelers aangetrokken hebben. Al met al een lastige groep", aldus Hiddink.

Phillip Cocu denkt dat plaatsing voor de tweede ronde heel moeilijk gaat worden. "Als ik naar de ploegenindeling kijk, heeft Ajax het beter getroffen", verklaarde de aanvoerder tegenover telegraaf.nl. "Over AC Milan weten we alles. Het is daarnaast natuurlijk leuk dat Vogel er speelt. Het lijkt wel of het zo moet gaan dat je elkaar altijd weer tegenkomt. Ook over Schalke weten we genoeg. Fenerbahçe is wat onbekender. Ik weet dat Daum er trainer is en dat Anelka in de spits speelt. De rest moeten we maar aan Van Hooijdonk vragen, die heeft er een tijd gespeeld. Een telefoontje naar Breda is snel gemaakt."


© 2005 Profvoetballers.nl