Nieuws bericht

Blind tempert optimisme


Ajax-trainer Danny Blind kon zich na de loting voor de groepsfase van de UEFA Champions League niet beklagen. "Arsenal heeft geen geheimen voor ons, maar Sparta Praag en FC Thun ken ik niet. Ik heb geen klagen over het schema of de poule, maar ik besef ook dat daar het probleem kan zitten", aldus de coach op de clubsite van de Amsterdammers.

Op papier heeft Ajax goed geloot, maar juist daar ligt volgens Blind het gevaar. "Het had slechter gekund, maar ik reken mij niet rijk. Praag en Thun klinkt dan wel anders dan Schalke 04 of Porto, maar we moeten het eerst nog zien. In Praag heeft de bezoekende club het traditioneel moeilijk. Dat we de Champions League beginnen met een uitwedstrijd tegen hen is moeilijk. Aan de andere kant weet je dan wel meteen waar je staat."

Thun is voor velen de grote onbekende, ook voor Blind. Toch waakt de trainer van Ajax voor onderschatting. "Thun haalt de Champions League door Dinamo Kiev uit te schakelen en overtuigend langs Malmö te gaan. Dan denk ik dat die ploeg moeilijk te bestrijden is. Jari Litmanen (nu spelend voor Malmö, red.) heeft de thuiswedstrijd met Malmö tegen Thun gespeeld, dus ik zal hem zeker bellen."

Ajax verloor onlangs nog met 1-0 van Arsenal tijdens het Amsterdam Tournament. De Gunners hebben dan ook geen geheimen voor Blind. "Arsenal is bij iedereen bekend. Het is een topploeg. Het is zinloos om te zeggen wie je uit pot 1 zou willen hebben, want het zijn allemaal topploegen. Maar omdat bij Arsenal Bergkamp speelt en het het laatste jaar is dat ze op Highbury spelen, ben ik daar wel blij mee."


© 2005 Profvoetballers.nl