Werkwijze

Eindelijk is het dan zo ver. Na anderhalf jaar onderzoek, praten, aanpassen van uitgangspunten, bouwen, enz. zijn we van start.

Wat kan ik allemaal op Profvoetballers.NL?

De website Profvoetballers.NL probeert een zo uitgebreid mogelijk pakket aan mogelijkheden te geven, waarmee jij, je teamgenoten en clubgenoten, met elkaar interactief bezig kunnen zijn. Zo zijn er forums, nieuwsrubrieken, een wedstrijd en -training rubriek enz... Ook kun je berichten naar elkaar sturen. De site is zo gemaakt dat je makkelijk door kunt clicken naar andere teams, clubs, competities of spelers. Er is zelfs een zoekfunctie waarmee je alles kunt vinden wat je maar wilt.

Je bent een gast

Als gast van Profvoetballers.nl wordt je alvast een voorproefje aangeboden op de mogelijkheden en functionaliteiten die de website uniek maken. Volledige toegang tot de site krijg je als je jezelf inschrijft.

Buttons

Via de buttons bovenin en links op de website, verschijnen menu's met keuzemogelijkheden. Indien je iets niet duidelijk is over een scherm heb je nog altijd de helptoets ("?"). Daar wordt mogelijk meer informatie gegeven. Met het vergrootglas rechts bovenin kun je op deze website zoeken en heb je een direct overzicht van alle mogelijkheden via Sitemap.

De website is gebouwd met onder iedere keuze (sub)menu's. Hierdoor hoef je niet met je browser aan de gang en kan je wel overal komen. Mochten schermen toch met elkaar verbonden zijn, dan zal er onderaan het scherm de button "Terug" te vinden zijn. Kunnen we het nog gemakkelijker maken ?!

Je hebt jezelf ingeschreven

Nadat je jezelf ingeschreven hebt kun je je aanmelden bij je club en team. Daarna kun je onder andere meedoen aan de forums, je eigen voetbalprestaties vastleggen, de laatste uitslagen uit het amateur - en profvoetbal bekijken en nog veel meer. Inschrijven doe je maar één keer en is gratis. Inloggen doe je met de code die je hebt opgegeven bij het inschrijven en nogmaals benadrukken wij dat je op deze website nergens iets hoeft te betalen, mits je gaat winkelen natuurlijk. Bij het inschrijven kun je ook zogenaamde "Nicknames" opgeven. Dit zijn leuke andere namen voor jouw vereniging, team of jezelf. Die namen komen dan in de bovenste buttons te staan in plaats van Club, Team of jouw eigen naam. Advies bij het inschrijven: hou je gebruikersnaam simpel en logisch en noteer ergens je wachtwoord !

Hoe werken de menu's precies?

De menu's hebben betrekking op jouw eigen team, club en competitie. Alles wat bijvoorbeeld onder het menu 'team' zit, heeft alleen met jouw team te maken. Kies je bijvoorbeeld 'nieuws' in het club-menu zie je daar de berichten van jouw club. Plaats je hier een bericht dan zal iedereen van jouw club dit bericht zien. Dat geldt ook voor het competitie-menu. Ook mensen van andere teams die in dezelfde competite als jou zitten hebben hetzelfde competitie-menu. Zij zien dus precies dezelfde informatie als wat jij ziet!

Team, club en competitie - nivo.. wat bedoelen jullie daarmee?

De site is als het ware onder te verdelen in 3 nivo's: team, club en competitie. Deze nivo's zijn allemaal van elkaar afgescheiden. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld een forum-bericht op competitie-nivo maakt, alleen mensen die aangemeld zijn bij teams uit jouw competitie die kunnen zien (en erop reageren).

Wanneer kun je wat invoeren ?

Spelers die de eerste keer inloggen zijn nog niet aan een club, team en competitie gekoppeld, waardoor zij nog geen gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden in de club-, competitie- en team menu's. Na inschrijven kun je in het linker-item van het bovenmenu kiezen, en daar vind je de knop 'aanmelden team'. Zodra je je bij je eigen team hebt aangemeld krijg je toegang tot alle mogelijkheden van Profvoetballers.nl!

Ik heb me aangemeld bij een team maar er staan helemaal geen wedstrijden of trainingen geregistreerd voor mijn team

Dat kan. De beschikbaarheid van gegevens is afhankelijk van gebruikers. Om dit dus te veranderen: onderneem meteen actie door gespeelde wedstrijden in te voeren. Wellicht heeft je trainer of leider nog de opstellingen, doelpuntenmakers enz. op papier staan!

Ik wil me aanmelden bij mijn team maar ik kan mijn team niet vinden

In principe zijn alle voetbalclubs bij ons bekend. Het kan echter natuurlijk altijd zijn dat er een foutje gemaakt is. Kun je je club of team echt niet vinden neem dan contact met ons op. Dit kan door in het gebruikers-menu (bovenmenu, links) 'contact' te kiezen

Ik wil een wedstrijd of training invoeren maar ik mis een aantal mensen uit mijn team in de lijst

Niet alle mensen uit jouw team hebben zich dan aangemeld bij Profvoetballers.NL. Voor die gevallen kun je teamleden aanmaken. Na aanmaken verschijnen deze teamgenoten dan wel in je overzicht. Aanmaken van teamleaden doe je door in het team-menu, 'Team-Beheer' en dan 'selectiebeheer' te kiezen.

Wat gebeurt er als ik een teamlid aanmaak en als dat teamlid zich later echt aanmeldt op Profvoetballers.NL

Voor dat geval hebben we wat verzonnen! Als iemand zich bij een team aanmeldt, wordt er gekeken of er voor dat team ook 'aangemaakte' leden zijn. Is dat het geval krijgt degene die zich aanmeldt een lijst te zien met de 'aangemaakte' leden. Door dan zichzelf te kiezen in die lijst worden de gegevens die zijn ingevoerd overgenomen.

Er heeft zich bij mijn team of club een gebruiker aangemeld die ik niet ken

Om de site zo open mogelijk te houden heeft Profvoetballers.NL ervoor gekozen dat iedereen (zonder toestemming) zich aan kan melden bij een team. Indien een onbekende 'member' zich bij je team/club heeft aangemeld die de boel verziekt neem dan contact met ons op en laat weten wat er aan de hand is. Wij zullen dan, indien nodig, de nodige acties ondernemen. Contact met ons opnemen kan via je gebruikersmenu (bovenmenu, links) en dan 'contact' te kiezen.

Ik wil iets verwijderen of wijzigen maar ik zie geen knopje verwijderen.wijzigen staan

Dat klopt, om de site een beetje veilig te houden kun je alleen items die jezelf hebt aangemaakt wijzigen of verwijderen. Dus zie je iets wat niet klopt meld dat dan aan je teamgenoten,clubgenoten of competitiegenoten (bijvoorbeeld via het forum, of door het sturen van berichtjes). Degene die de fout heeft gemaakt kan deze dan wijzigen.

Ik zie informatie over een wedstrijd die helemaal niet klopt

Het kan zijn dat een teamgenoot van je fouten heeft gemaakt. Het beste kun je dan via het team-forum of door middel van een berichtje hem dit even laten weten.

Kijken profclubs ook op de site ?

Ja Profvoetballers.NL heeft met een aantal profclubs overeenkomsten over het organiseren van talentendagen/clinics. Over hoe je daarvoor in aanmerking komt laten we je nog weten. Het minste wat je in elk geval kunt doen is goed je wedstrijden en trainingen bijhouden op de site.

Wat kun je precies met de optie MSN-Messenger? ?

De site wordt natuurlijk pas echt leuk als ook je vrienden, familie en bekenden meedoen.. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt mensen uit je MSN-lijst uit te nodigen voor Profvoetballers.NL. Je kunt je contactlijst uploaden en daarna aangeven welke mensen je uit de lijst je wil uitnodigen. Mensen die je uitnodigt komen, na aanmelding, automatisch op jouw contactlijst bij Profvoetballers.NL en andersom. Voor meer instructies kies je in het gebruikers-menu (bovenmenu, links) 'MSN Messenger'.

Ik tref ongewenste informatie aan op de site

Profvoetballers.NL probeert de site zo netjes en schoon mogelijk te houden. Hiervoor zijn speciale 'moderators' aangesteld die toezicht houden en ongewenste (beledigende, schokkende) informatie van de site verwijderen. Mocht je onverhoopt toch tegen dergelijke informatie (nieuws, forum) aanlopen, neem dan direct contact met ons op zodat wij acties kunnen ondernemen. Contact opnemen kan door in het gebruikers-menu voor 'contact' te kiezen.

Zien anderen ook wat ik invoer op de site?

Gedeeltelijk. Via de zogenoemde centers (clubcenter, competitie-center, teamcenter en match-center) kan iedereen die maar wil zien wat jij hebt ingevoerd op de site. Zo kan iedereen op de hoogte komen van jouw prestaties, of bijvoorbeeld van het team-nieuws. Wat andere mensen NIET kunnen zien is jouw persoonlijke informatie zoals adres, email of telefoon-nummer..
voorbeeld club-center
voorbeeld team-center
voorbeeld competitie-center
voorbeeld match-center


Misbruik

De website is gemaakt om de beleving van de voetbalsport te vergroten, uiteraard bedoelen wij hiermee de positieve beleving. Mensen die een negatieve invloed uitoefenen op het gebeuren op de site, worden zonder pardon van de site geweerd. Indien nodig zullen verdere acties worden ondernomen.

Hebben jullie eigen banners ?

Ja, we hebben eigen banners in de twee meest gangbare formaten:

234x60


468x60


Als je Profvoetballers.NL promoot op jouw site willen we graag jouw link in onze links-sectie plaatsen. Neem hiervoor contact met ons op.

Nog vragen ?

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben over de website of informatie die gegeven wordt, dan kan je reageren via het contactformulier.

Wij wensen je veel plezier op deze website en geef de website gerust door aan andere voetballers, vrienden, ouders, familieleden en/of voetballiefhebbers.
Ben je tevreden, vertel het anderen. Ben je niet geheel tevreden, vertel het ons.

© 2005 Profvoetballers.nl